21/4/11

Για φούντο ο Προϋπολογισμός!

Αναδημοσίευση από το blog Atithasos


Από την ειδησεογραφία: "Συνεχίζεται ο εκτροχιασμός των εσόδων του προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τα καθαρά έσοδα εμφάνισαν μείωση κατά 8% έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση 8,5%, παρουσιάζοντας απόκλιση της τάξης των 766 εκατομμυρίων ευρώ. Στο ίδιο διάστημα, οι δαπάνες παρουσίασαν συγκρατημένη άνοδο κατά 3,5%."

Συμπεράσματα:


Συμπέρασμα 1ο-16,5% απόκλιση από τις προβλέψεις οι εισπράξεις και -8% από πέρσι. Δηλαδή, με τόσους φόρους και εισφορές και περαιώσεις, το κράτος μάζεψε λιγότερα φέτος από πέρσι. Πλήρης αποτυχία δηλαδή της φορομπηχτικής κυβερνητικής πολιτικής, όπως ευστόχως έχουμε γράψει άπειρες φορές σε τούτο το blog. Η κατ' εξοχήν σοσιαλιστική πολιτική της αύξησης των φόρων μόνο σε μείωση των εσόδων μπορούσε να οδηγήσει, όπως και έγινε. Οι οικονομολόγοι δεν χρειάζεται να σκίσουν τα πτυχία τους, απλά η κυβέρνηση είναι άσχετη!

Συμπέρασμα 2ο:...
Στο ίδιο διάστημα οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 3,5%. Δηλαδή, παρ'όλες τις περικοπές μισθών και συντάξεων εξακολουθούμε να χαλάμε περισσότερα από πέρσι!!!  
Που πάνε τα λεφτά, λοιπόν; 
Μήπως στις μαύρες τρύπες των ΔΕΚΟ και του δημοσίου του οποίου το μέγεθος δεν άγγιξε η κυβέρνηση;
Μήπως στους διάφορους άχρηστους οργανισμούς, ινστιτούτα και κρατικούς φορείς που υποτίθεται ότι θα έκλεινε η κυβέρνηση;
Μήπως σε θαλασσοδάνεια στην κάθε ΓΕΝΟΠ του κάθε Φωτόπουλου; 
Μήπως στις, με αυξημένα όρια κατά 200%, απευθείας αναθέσεις των Υπουργών;
Μήπως στις διάφορες ΜΚΟ (όπως αυτή της "μαμάς");
Μήπως...;

Το ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ μοντέλο εφαρμογής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ το οποίο επέλεξε και εφαρμόζει ΕΠΙΜΟΝΑ η κυβέρνηση των κρατιστών του ΠΑΣΟΚ έχει ΑΠΛΑ χρεοκοπήσει και οδηγεί και όλη την χώρα στον γκρεμό.

Η λύση είναι ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ!
Και απαιτείται άμεσα!
Πρόταση υπάρχει:

Δεν υπάρχουν σχόλια: