25/3/11

Ζήτω η 25η Μαρτίου, σύντροφοι!

slave on irons, painting, uknown.

Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.
Ημέρα διαγγελμάτων και στομφωδών μηνυμάτων.
Συμβαδίζουν όμως τα μεγάλα λόγια περί "κρισίμων ημερών", περί "αναγεννήσεως του έθνους", περί "αυταπάρνησης και πατριωτισμού" με τα έργα όσων απαγγέλουν τους "βερεσέ" αυτούς θούριους;

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δίνει τον "υπέρ πάντων" αγώνα να μειώσει τα ελλείμματα μέσω του εξορθολογισμού των μισθών στις ΔΕΚΟ, της κατάργησης επιδομάτων και άλλα παράλληλων δράσεων. Στην κατεύθυνση αυτή ας εξετάσουμε τι συμφωνήθηκε στην κατ' εξοχήν προβληματική ΔΕΚΟ της χώρας, την ατμομηχανή που ηγείται του συρμού των ελλειμμάτων, τον ΟΣΕ.

Δημοσιεύεται σήμερα στον τύπο η ακόλουθη είδηση: "Στην υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προχώρησαν χθες οι διοικήσεις των εταιριών του ομίλου ΟΣΕ και η διοίκηση της Πανελλήνιας Σιδηροδρομικής Ομοσπονδίας (ΠΟΣ)."

Το ότι δεν κουνήθηκε φύλλο από τα "σκληρά και θορυβώδη" πράσινα συνδικάτα του ΟΣΕ μας υποψίασε πως πιθανότατα έχουμε επανάληψη της περίπτωσης της αρχικής συμφωνίας Ρέππα-Φορτηγατζήδων όπου και τότε η κυβέρνηση είχε υποχωρήσει πλήρως. Εξάλλου η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει στην τακτική του «ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω», καθώς και στην πλήρη υποτέλεια στις ορέξεις των συνδικάτων.

Πράγματι, αναζητώντας τις λεπτομέρειες της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του ΟΣΕ ανακαλύψαμε πως: "Με τη συγκεκριμένη σύμβαση οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ διατηρούν τις αποδοχές τους στο επίπεδο αυτών που εισέπρατταν την 1η Ιανουαρίου 2011. Σε περίπτωση όπου οι νέες αποδοχές κάθε εργαζομένου, όπως αυτές θα διαμορφωθούν με τον βασικό μισθό και τα επιδόματα (εξαιρουμένου του επιδόματος θέσης), υπολείπονται αυτών που λάμβανε την 1η Ιανουαρίου, τότε αυτός θα λαμβάνει τη διαφορά (προσωπική διαφορά), ενώ αν οι νέες αποδοχές του είναι υψηλότερες, προβλέπονται αρνητική προσωπική διαφορά και παρακράτηση της διαφοράς κατά την εκκαθάριση της μισθοδοσίας."

Η φαρσο-κωμωδία επαναλαμβάνεται! Τα συνδικάτα πήραν αυτό ακριβώς που ήθελαν (όπως πάντα) και η κυβέρνηση έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια. Σε λίγο όλο και κάποιο νέο φόρο θα ξεφουρνίσει ο Παπακωνσταντίνου για να καλύψει τα νέα ελλείμματα του ΟΣΕ, παραμυθιάζοντας ΔΝΤ και ΕΕ. Οι φουκαράδες -αλλά εθνικά υπερήφανοι- φορολογούμενοι θα πληρώσουν ξανά τη νύφη, οι πράσινοι συνδικαλιστές θα μακαρίσουν την τύχη τους και θα πιούν άλλο ένα ποτηράκι στην υγειά των κορόιδων και η ζωή θα συνεχιστεί όπως πάντα.

Προδιαγεγραμμένη η μοίρα του αυτόχειρα, που λέγεται Ελλάς.

Ζήτω η 25η Μαρτίου, σύντροφοι!

23/3/11

Το σύνδρομο της Μήδειας

Έρχονται στιγμές που αναρωτιέται κανείς γιατί να ζεί σε τούτο τον τόπο.
Τραγικές στιγμές για Έλληνες που φθάνουν να σκεφτούν τοιουτοτρόπως.

Μαχαίρι που σε πληγώνει το κράτος.
Εκκωφαντικός ο θόρυβος της αταξίας
και αποκαρδιωτικός ο νόμος της ανυπακοής.
Καθένας μας έχτισε το δικό του αυθαίρετο
Αφαιρώντας ένα λιθαράκι από τον Παρθενώνα.
Κρυμμένοι πίσω από το δάκτυλο της υποκρισίας,
Είλωτες δημοσιοϋπαλληλικών νοοτροπιών
Και πιστοί χαλκευμένων ειδώλων.
Έλληνες, νεοέλληνες είμαστε όλοι,
Άξιοι της μοίρας που επιλέξαμε,
συνέταιροι ανάξιων ηγετών,
Που πούλησαν τα όνειρα των παιδιών μας,
για μια χούφτα αργύρια,
Εκ των οποίων 10% ήταν η νόμιμη προμήθεια,
Και τα λοιπά μοιράσαμε εξ’ίσου,
Σε αγορές γυάλινων χαντρών,
κομμένων για ιθαγενείς,
Των οποίων ο ρόλος μπήκε στο πετσί μας.
Ξεπουλήσαμε μια ολόκληρη γενιά
Σύροντας την πατρίδα μας
σε παρακμιακές διαδρομές με οδυνηρά διόδια
καταβάλλοντας γι’ αντίτιμο,
ως σύγχρονες Μήδειες,
τις κλεμμένες ζωές
των ίδιων των παιδιών μας.

Η μοίρα αυτού του τόπου είναι γραμμένη
στον γαλάζιο ουρανό
στον λαμπερό μας ήλιο και
στην πλανεύτρα θάλασσα.
Όσο χτυπάει η καρδιά μας
θα ζούμε πάντα με την ελπίδα
πως θα σηκώσουμε ξανά ψηλά
την καμένη γαλανόλευκη!

12/3/11

Υπάρχει λόγος πανηγυρισμών;

Έλλειμμα 1,028 δισ. ευρώ παρουσίασε ο κρατικός προϋπολογισμός το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2011 με αυξημένες τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού κατά 3,3%.
Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει στις Βρυξέλλες διότι κερδίζουμε λέει 5 δις από την μείωση του επιτοκίου του δανείου των 110 δις ευρώ κατά 1%. Δεν μας λέει όμως πως όλο το "κέρδος" των 5 δις της Παρασκευής με τους τρέχοντες ρυθμούς του ελλείμματος θα έχει "φαγωθεί" σε μισό περίπου χρόνο!

Όσο για το αν υφίσταται πράγματι το "κέρδος" των 5 δις καλόν είναι να συνυπολογίσουμε πως οι τόκοι εξυπηρέτησης του δανείου μετά την επέκτασή του κατά 4 χρόνια αυξάνονται από 17,5 δις (110 δισ Χ 5,2% = 5,7 δίς τόκοι ετησίως Χ 3 χρόνια) σε 32,34 δις (110 δις Χ 4,2% = 4,62 δίς τόκοι ετησίως Χ 7 χρόνια).

Με απλά λόγια, όλη η ουσία βρίσκεται στο ότι το έλλειμμα αντί να μειώνεται αυξάνει όπως αυξάνουν και οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού! Δηλαδή, όχι μόνο εξακολουθούμε να ζούμε με δανεικά αλλά χρειαζόμαστε όλο και περισσότερα! Και όσο το βαθύ πράσινο κράτος παραμένει ανέγγιχτο τόσο τα ελλείμματα θα αυξάνουν άρα θα δημιουργούνται νέες δανειακές ανάγκες, επιπλέον των 110 δις!  Σε τι ελπίζουμε πιά; Σε νέο δανεισμό από τον νεοσύστατο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ; Για πόσο θα μας ανέχονται να μας δανείζουν; Και για πόσο θα υποθηκεύουμε τους πόρους της Ελλάδος για να πληρώνουμε τα δάνεια της κάθε ΓΕΝΟΠ και την καλοπέραση των επιτήδειων των ΔΕΚΟ;

Ουσιαστικά, χθές η Ελληνική κυβέρνηση και επίσημα αποδέχθηκε την επιμήκυνση του μνημονίου για 7,5 συνολικά χρόνια για αρχή....και μετά βλέπουμε! Όσο δε συνεχίζεται η αύξηση του χρέους και των κρατικών δαπανών τόσο το μνημόνιο θα επιμηκύνεται υποθηκεύοντας στους δανειστές μας το μέλλον της Ελλάδος.