19/8/10

Για γέλια ή για κλάματα;

Μελετώντας τον κατάλογο με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με το Academic Ranking of World Universities (ARWU) -τον οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ- για το 2010, εντόπισα το Καποδιστριακό μας Πανεπιστήμιο να βρίσκεται στη 221η θέση παγκοσμίως, ενώ το Αριστοτέλειο στην 301η θέση στον κόσμο.

Διαβάζοντας τις εφημερίδες, και ακούγοντας τα ραδιόφωνα με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα πως η είδηση παρουσιάζεται ως διάκριση για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια!

Ναι, η 221η και η 301η θέση θεωρούνται διάκριση!!!

Αυτό και μόνο δείχνει που βρίσκονται τα όνειρα και οι φιλοδοξίες του λαού μας.
Δείχνει το επίπεδο τη εκτίμησης που τρέφουμε για την παιδεία μας και στο πόσο ψηλά τοποθετούμε τον πήχη των απαιτήσεών μας!

Για το επίπεδο των ΑΕΙ μας δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ιδιαίτερο σχολιασμό. Τα νούμερα μιλάνε μόνα τους.  Όπως εκκωφαντική είναι και η σιωπή που εκπέμπεται και από τα υπόλοιπα ΑΕΙ μας, τα οποία απουσιάζουν μεγαλοπρεπώς από τον σχετικό κατάλογο.

Αναρωτιέμαι κατά πόσον οι τόσο ευαίσθητες -με το πολιτικό άσυλο π.χ.- φοιτητικές παρατάξεις και οι λοιποί "προοδευτικοί" κονδυλοφόροι, θα κάνουν έστω μια τυπική δήλωση γι' αυτή την κατάντια!

Εκτός αν κι αυτοί εκλαμβάνουν την αξιολόγηση του ARWU ως μεγίστη διάκριση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: