29/4/11

"Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι"



Σε στημένη, κακόγουστη παράσταση εξελίσσεται η υπόθεση των υποβρυχίων του Άκη, σκηνοθετημένη με μαεστρία από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.  Θα την χαρακτήριζε κανείς σαν μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση συγκάλυψης και ατιμωρησίας.  Ιδίως σε μια εποχή που οι ανοχές των πολιτών δείχνουν να εξαντλούνται, το πολιτικό σύστημα φαίνεται πως κωφεύει.  Και κάτι παραπάνω: Προκαλεί! Η επιλογή αδιέξοδων προσχηματικών διαδικασιών το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν τους πολίτες. Και να απαξιώνουν ακόμη περισσότερο τους πυλώνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (τα κόμματα).

Αποτελεί μάλιστα ερωτηματικό και η σύμπλευση της αντιπολίτευσης στον ολισθηρό αυτό δρόμο. Που, υποτίθεται, πως δεν έχει κάποιο λόγο να στηρίζει τις "πομπές" των πρώην πράσινων κυβερνητικών αξιωματούχων. Προφανώς η συγκάλυψη αποτελεί επιλογή και της ηγεσίας της ΝΔ. Η οποία όμως δεν μας εκπλήσσει, αφού μας έχει συνηθίσει σε πρακτικές πολιτικού καιροσκοπισμού. Είτε με την "προδοσία του '93", είτε με την αντι-μνημονιακή ψήφο του 2010, που ως ουρά της αριστεράς επένδυσε στην χρεωκοπία της χώρας, η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν επέδειξε ποτέ υπευθυνότητα, για να το πράξει σήμερα!

Επιλέγει λοιπόν, ολόκληρο το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα να αυτοκτονήσει! Με μικρές φωτεινές εξαιρέσεις όπως αυτήν της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που κατήγγειλε αυτή την παρωδία και απείχε της σχετικής ψηφοφορίας.

"Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι"

Μόνο μεταφυσική, λοιπόν, μπορεί να είναι η εξήγηση των επιλογών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη του σκανδάλου των υποβρυχίων. Έτσι όλοι τους, πράσινοι και βένετοι, μετατρέπονται σε ένοχοι και συνένοχοι ενός βυζαντινού παρασκηνίου. Μετατρέπονται σε αυτόκλητα "παπαδάκια" των "αρχιερέων της διαφθοράς" που προτάσσουν περήφανα τα εξαπτέρυγα της διαπλοκής, σε μια επιτάφιο ακολουθία που κρεμάμενη επί ξύλου είναι η ίδια η δημοκρατία μας.  

Οι πολιτικοί μας αποφεύγουν επίμονα να ανέβουν τον δρόμο του Γολγοθά, για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους... Και αυτό πλέον γίνεται απ'όλους αντιληπτό... Με τις επιλογές τους υποδεικνύουν οι ίδιοι την διέξοδο της εξέγερσης στον όχλο που δεν θ' αργήσει να τους περικυκλώσει κραυγάζοντας εξαγριωμένος: "Άρον, άρον, σταύρωσον αυτούς"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: