12/11/10

Περιφερειάρχου ψήφου κριτήριον

" Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση ενώ οι έξυπνοι γεμάτοι αμφιβολίες."Ο ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι

...Εξ ου κι ανερυθρίαστα όχι μόνο θέτουν υποψηφιότητα αλλά ζητούν να τους ψηφίσουμε κι' όλας!

Θα επικρατήσει έστω η όποια στοιχειώδης αξιοπρέπεια των ψηφοφόρων ή, οδεύοντας προς την κάλπη, θα τεθούν οι συνειδήσεις σε καραντίνα, επιτρέποντας την υποταγή της επιλογής τους στην ξεδιάντροπη λογική των φιλο-πτωχευτικών αντιμνημονιακών κραυγών;

Η αυτοχειρία αποτελεί ενίοτε μια κάποια λύση...ιδιαιτέρως προσφιλή σε φανατικές θρησκευτικές κοινότητες (αιρετικές κοινότητες, μάρτυρες τζιχάντ), σε φασιστικές κοινωνίες (καμικάζι) ή σε ομάδες που ενεργούν υπό ψυχολογική πίεση (χορός του Ζαλόγγου).

Το φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί ακόμη σε περιφερειακές εκλογές. Για όλα πάντως υπάρχει η πρώτη φορά!...Και μετά θα φταίνε (ξανά) οι πολιτικοί!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι "φιλοπτωχευτικές- αντιμνημονιακές κραυγές" δεν είναι καθόλου φιλοπτωχευτικές και δεν έχουν σχέση με τις όντως φιολοπτωχευτικές απόψεις του μεγαλύτερου μέρους της Αριστεράς. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι δεν κατάλαβαίνουν την σημασία της προβολής της διαφορετικότητας του "αντιμνημονισμού" τους. Και βέβαια αυτό κάποιοι το εκμεταλλεύονται.